Koostisained

 Särtsuv ja soojendav bulgur kanaga
500 gKanafileed
1 Suur punane sibul
4 tkKüüslauguküünt
1 tkPaprika
5 tkNoort porgandit
 Pundike peterselli
 Praadimiseks kookosrasva
2 dlBulgar
 Peotäis tumedaid rosinaid
 Peotäis Kalamata oliive
 Meelepäraseid vürtse kana marineerimiseks
 Cayenneʼi pipart
 Vürtsköömen
 Kaneel
 Tšillipulber
 Paprikapulbrit
 Soola-pipart
 Sidrunimahl
Vürtsikas ja tummine suutäis — soojalt on see toit korralik pajaroog, külmalt kutsume aga salatiks. Serveerimine sõltub isiklikust soovist, ajast päeval ning 100st muust tegurist. Üks on aga selge — särtsuv ja soojendav bulgur kanaga sobib igale lauale.

Valmistamine

  • Lõika kanafilee parajateks ribakesteks. Sega vürtsid kokku, mudi kana sellega ja jäta veidikeseks seisma. 
  • Valmista bulgur vastavalt juhendile. Loputa korralikult külma vee all, keeda 10–15 minutit, kuni vesi on imendunud. Lisa pisut soola.
  • Nüüd prae kanafilee kiirelt kookosrasvas, mis annab mõnusa maitsenüansi. Kui kookosrasva ei juhtu olema, võid muidugi kasutada tavalist õli. 
  • Et muuta kana maitsvamaks ja mahlasemaks, pigista praadimise lõpus otse pannile sidrunimahla. 
  • Teisel pannil prae parajaks hakitud ja ribastatud aedviljad kookosrasvas. 
  • Võid neid muidugi praadida ka koos kanaga, aga mulle meeldib eraldi palju rohkem, sest siis on erinevad maitsed süües paremini tajutavad. 
  • Maitsesta aedvilju soolaga. Viimasena lisa hetkeks pannile ka hakitud petersell.
  • Kurna oliivid ja vala rosinatele korraks kuum vesi kaela. Hoia pisut ja nõruta.
  • Kalla kõik suuremasse kaussi kokku. Keedetud bulgur, kana ja aedviljad koos praadimisrasvaga. Lisa rosinad ja oliivid. Tõsta segamini, lase maitsetel tõmmata.
  • Bulguri, kinoa, kikerherneste, ubade ja kuskussi juures meeldib mulle eriti see, et need saab ette valmis teha, tööle kaasa võtta, mitu päeva süüa. 
  • Rohelise salatiga on amps ja korras.
PromoOma Maitse