Koostisained

  • 4 portsjonit
240 gRakvere Extra Protein Power lihaveise hakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 sellerivars
1 paprika
200 gkooritud ja seemnetest puhastatud kõrvitsat
400 gkonserveeritud tomatikastmes ube
400 gtomatipüreed või konserveeritud tükeldatud tomateid
 pisut tšillihelbeid või cayenne pipart
1 tlkuivatatud punet
1 tlpaprikapulbrit
 soola, pipart
 oliiviõli
 serveerimiseks keedetud täisterariisi
 kaunistamiseks peterselli
Üsna hiljaaegu on poelettidele lisandunud valgurikkad ja väga madala rasvasisaldusega hakklihad. Mida nendest valmistada? Personaaltreener Siim Kelner soovitab seda retsepti — selles toidus on kõik tasakaalus, piisavalt lihast kraami, juurvilju ja teravilju, ning kõik kokku annab hea puhta maitse.

Valmistamine

  1. Kuumuta keskmise kuumusega pannil õli sees hakitud sibul, küüslauk ja seller, kuni need on pisut pehmenenud. Tõsta kuumust ja lisa hakkliha ning pruunista mõne minuti jooksul. 
  2. Lisa tükeldatud paprika, kõrvits ning maitseained ja sega kuumutades veel minuti jagu.
  3. Nüüd lisa sekka tomatipüree ja oad ning vajadusel pisut vett. Lase madalamal kuumusel u 15-20 minutit podiseda, kuni kõrvits on pehmenenud. Kui segu kipub kuivaks jääma, lisa veidi vett. 
  4. Maitsesta ja serveeri keedetud täisterariisi ja hakitud peterselliga.
KingitusOma Maitse