Koostisained

 Vahemerelised grillitud hiidkrevetid saviplaadil
1 kgTerveid tooreid hiidkrevette
 Suurema sidruni mahl
 Riivitud sidrunikoor
1 dlOliiviõli
4 tkPeeneks hakitud küüslauguküünt
 Peotäis hakitud punet
 Peotäis värsket hakitud peterselli
 Soola
 Pipart
 Serveerimiseks sidrunit
Grillil valmistatud krevetid on klass omaette. Mahlased ja just nii maitsvad, et käsi justkui iseenesest sirutub järgmise kreveti järele.

Kõverikke krevette on väga hea grillida spetsiaalsel saviplaadil. Aja see kindlasti enne seda, kui krevetid peale tõstad, üpris kuumaks.

Valmistamine

  • Sega omavahel marinaadiained ehk sidrunimahl, oliiviõli, küüslauk, sidrunikoor, pune ja petersell ning sool-pipar. 
  • Kalla marinaad krevettidele, sega läbi, kata toidukilega ning lase paar tundi marineerida.
  • Kuumuta grillil saviplaat ja tõsta krevetid marinaadi seest grillplaadile. 
  • Särista neid mõlemalt poolt u 3 minutit. 
  • Tõsta krevetid pannilt taldrikule, maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga ning puista peale hakitud peterselli. 
  • Serveeri kohe ja lisa ka sidruniviile.

KingitusOma Maitse