Koostisained

  • 30 min
  • 2 portsjonit
  • Liha
  • Lõuna, Õhtusöök
 Rabarberilehes grillitud beebiforell
2 tkBeebiforelli (200 grammi)
2-3 tkHakitud küüslauguküünt
 Peotäis hakitud tilli
 Mõned tillioksad kala sisemusse
 Peotäis hakitud petersellilehti
4 slSidrunimahla
4 slSojakastet
1 slMett
 Oliiviõli
 Soola
 Pipart
 Suuri rabarberilehti
Seda rooga võib nimetada omal moel kala en papillote’i edasiarenduseks, kuid paberi asemel on kasutatud rabarberilehte. Rabarberileht annab kalale mõnusalt hapuka maitse ning samas hoiab küpsedes niiskust ning kala jääb nauditavalt mahlane.

Hea teada! Rabarberilehes saab küpsetada väiksemaid kalasid: ahvenat, suuremaid räimi, särge ja muid kodumaistest kaladest; beebiforelli, väiksemaid makrelle jm kalu rahvusvahelisest valikust.

Valmistamine

  • Sega omavahel küüslauk, ürdid, sidrunimahl, sojakaste, oliiviõli ja mesi. Maitsesta marinaadi soola ja pipraga. 
  • Määri kala seest ja väljast marinaadiga, lase vähemalt pool tundi marineerida ja tõsta toatemperatuurile vähemalt pool tundi enne grillimist. 
  • Keera kala rabarberilehe sisse ja aseta mõõduka kuumusega grillile. 
  • Väldi otsese tulega kokkupuutumist, see võib rabarberilehe põlema süüdata. 
  • Grilli 15–20 minutit, kuni kala on küps. Küpsust võid kontrollida kala seljauime tõmmates. 
  • Kui see ilusti kergelt eemaldub, peaks olema kala läbi küpsenud.

Oma Maitse