Koostisained

  • 1t 0min
  • 4 portsjonit
  • Liha
  • Lõuna, Õhtusöök
 Grillitud veisefilee kuusevõrsete ja küüslauguga
800 gVeisefileed
 Peotäis värskeid kuusevõrseid
4 tkKüüslauguküünt
2-3 tlMusta pipart
2-3 tlMeresoola
 Oliiviõli
Veisefilee on vääristooraine, mida sobib maitsestama vaid mõni õrn ja puhas mekk – värsked kuusevõrsed näiteks. Malmist grillalusel jaotub kuumus ühtlaselt ja see ei lase leegil väärt toorainele liiga teha. Lisaks jäävad pannile ka liha küpsemise mahlad, millest võib soovi korral väärt kastme hiljem valmistada.

Nõuanded:

  • Veisefileed on väga sobilik valmistada malmist grillalusel, kus kuumus jaotub ühtlaselt ja samas ei lase malmist vaheplaat leegil väärt toorainele liiga teha.
  • Pannile jäänud liha küpsemise mahlast valmista soovi korral juurde maitseid küllastav kaste.

Valmistamine

  • Umbes tund aega enne grillimist tõsta vei- iis pudel head oliiviõli. sefilee toatemperatuurile. 
  • Mässi filee majapidamisnööriga ühtlase paksusega pakiks. 
  • Haki või töötle purustajas peeneks kuusevõrsed, küüslauk, must pipar ja meresool. 
  • Lisa oliiviõli nii palju, et moodustuks määritav pasta. 
  • Määri veisefilee saadud pastaga kokku ja lase vähemalt tund aega seista.
  • Kuumuta grillil malmplaat hästi kuumaks ja grilli fileesid igalt küljelt umbes 10 minutit. Küpsemise ajal võid fileed veel marinaadiga pintseldada.
  • Keera küpsenud filee fooliumisse või tõsta filee vaiksemale kuumusele 15–20 minutiks küpsema. 
  • Küpsust saad hinnata filee vetruvuse järgi, vajutades näpuga fileele. 
  • Enne lahtilõikamist lase fileel seista umbes 10 minutit.Serveerides võid lisada veel värskeid kuusevõrseid.
Oma Maitse