Koostisained

  • 20 min
  • 4 portsjonit
  • Soojad eelroad/suupisted
  • Lõuna, Õhtusöök
 Grillitud baklažaan miso-pasta ja juustuga
2 tkBaklažaani
s slMaapähkliõli
125 gRiivitud mozzarella’t
 Määrimiseks sojakastet
 Miso-kaste
4 slMiso-pastat
4 slPaksemat majoneesi
2 slRiisiäädikat
Lihtsale baklažaanile on maitset andmas rikkalik ja umami’ne miso-pasta. Mozzarella-juust muudab kogu maitsekombinatsiooni võluvaks fusionköögi stiilinäiteks. Selliseid grillitud baklažaane võib valmistada ka muidu tubasel kasutamisel oleva malmpanniga.

Valmistamine

  • Sega miso-kastme ained. 
  • Kuumuta grillil malmist pann või alus. 
  • Lõika baklažaanid 2 cm paksusteks ketasteks, määri üleni õliga ja grilli mõlemalt poolt minut-paar. 
  • Tõsta pannilt ning määri igale baklažaanikettale sojakastet. 
  • Puista peale juustu ja grilli veel paar minutit, kuni juust on sulanud.
  • Nõuanne: Kõige parem on baklažaane grillida malmpannil või -alusel.
Oma Maitse

Veinisoovitus

Cantine Ruinite Lambrusco Reggiano Amabile

Päritolumaa Itaalia, Emilia-Romagna, Lambrusco Reggiano

Tutvustus Kerge, magus, kergelt gaseeritud punane vein

Sobib Aperitiiviks, lõõgastumiseks, piknikule, kingituseks, vastuvõtule, toitude juurde