Koostisained

 Banaanilehel grillitud aasiapärane kalafilee
2 tkKalafileed (ca 120 grammi)
 Värsket ingverit (koorituna ja hakituna)
2 tkHakitud küüslauguküünt
 Hakitud tšillikaun
 Laimi koor
 Laimi mahla serveerimiseks
 Värsket koriandrit
2 slSojakastet
Värskelt ka meie lettidele jõudnud banaanilehed on tänuväärsed “grillimisplaadid”. Ühelt poolt aitab banaanileht kuumust laiali jaotada ja teisalt lisab niiskust. Väikseid kalu võib grillida banaanilehe sisse keeratuna, ka nii tuleb tulemus mõnus ja mahlane.

Valmistamine

  • Tõsta kalafilee banaanilehele. 
  • Pane sinna ka ingverit, küüslauku, tšillit, koriandrit ja laimikoort. 
  • Piserda kala laimimahlaga. 
  • Piserda kõik sojakastmega üle. 
  • Küpseta kala banaanilehel keskmise kuumusega grillil sõltuvalt kala suurusest 15–20 minutit. 
  • Väldi banaanilehe otsest kokkupuudet tulega, muidu võib leht põlema minna. 
  • Serveerides lisa hakitud koriandrit.

KingitusOma Maitse