Koostisained

 Fassbrause
0,7 dlSidrunist pressitud mahl
4 dlHeledat siirupit
1 dlMullivett
0,33 lAlkoholivaba õlut
 Jääkuubikuid
 Mündilehti
Üle saja aasta tagasi Berliinis leiutatud Fassbrause oli algselt õunte, ürtide ja linnastega vaadijook, mida serveeriti õlle alkoholivaba alternatiivina.

Seda nimetatakse ka “Sportmolle’ks”, kuna sõna “molle” tähistas Berliini dialektis õlut, ning soovitatakse tarvitada pärast kehalist koormust. Fassbrause on huvitav kooslus õllest tulenevast kergelt mõrkjast, sidruni hapukast ja siirupi magusast maitsest, mis annab kokku janu kustutava ja värskendava joogi, kirjutab Luide oma blogis.

Alkoholivaba õlu baasil valminud Fassbrause on hmaitsvaks ja kalorivaeseks alternatiiviks spordijookidele, samuti neile, kel vaja autorooli istuda. Võrreldes poes müüdava Fassbrausega on ise tehtud jook natukene vähem magus ja tugevama õllemaitsega. Lisasin koos mahlaga ka pisut sidruni viljaliha, aga eks see ole maitseasi - kellele meeldib viljalihaga jook ja kellele ilma.

Valmistamine

  • Sega sidrunimahl (võib olla koos viljalihaga) siirupi ja veega läbi ning jaga kahe klaasi vahel. 
  • Vala õlu peale (jaota samuti kahe klaasi vahel), sega läbi, lisa mõni jääkuubik ja mündileht. 
  • Naudi kohe!
KingitusOma Maitse