16.06.2011, 06:47
Rummi-rosinaparfee mündiga
Maitsete ilu mündist, rummist ja rosinatest, kus mujal kui koorejäätises.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Muna
- 3 spl Suhkur
- 3 spl Vesi
- 1 dl Rosinad
- 2 dl Rõõsk koor (vähemalt 35%-line)
- 1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
- 0.75 dl Hele rumm
MARJASALAT
- 300 g Aedmaasikas
- 1 spl Tume rumm
- 1 spl Tuhksuhkur
- 2 spl Münt (hakitud)
Jäta eelmisel õhtul rosinad rummi sisse seisma ja kata nõu toidukilega. Eralda munakollased valgetest ja klopi munavalged tugevaks vahuks. Pane kollased koos suhkrute ja veega potti ja kuumuta, kuni segu pakseneb. Selleks kulub umbes 5 minutit. Lase jahtuda, sega hulka vahustatud koor, rosinad koos rummiga ning kõige lõpuks munavalged. Tõsta segu kas väikestesse või ühte suurde kaussi ja pane vähemalt kolmeks tunniks jääkappi.
Haki maasikad ning maitsesta suhkru, rummi ja värske hakitud mündiga. Võta parfee sügavkülmast välja vahetult enne serveerimist. Kasta vorm korraks kuuma vette ja löö parfee serveerimisvaagnale. Kaunista maasikasalatiga.