Koostisained

800 gkeedetud kartulit
400 ghakkliha
1 tksibul
tkporgandit
3 tktomatit
100 gseeni
3 dl10% rõõska koort
2 tkmuna
100 griivjuustu
 soola
 basiilikut
 jahvatatud valget pipart
Nädalavahetuseks võib teha ka midagi lihtsat ja mitte ülejõu käivat. Nagu hakkliha-kartulivormi. Kergema roa jaoks võid valida delikatess-hakklihasegu koduse hakkliha asemel.

Valmistamine

  1. Puhasta porgand ja koori mugulsibul, lõika mõlemad õhukesteks ratasteks. Viiluta seened. 
  2. Kuumuta hakkliha pannil, lisa porgandirattad, mugulsibul ja seened. Kuumuta kergelt ja maitsesta. 
  3. Määri ahjuvorm rasvainega. Viilusta keedetud kartul ja lao vormi. Tõsta eelnevalt kuumutatud hakkliha-köögivilja segu keedetud kartulile, jaota ühtlaseks. 
  4. Viilusta tomat ratasteks ning aseta viilud hakklihale. 
  5. Klopi muna lahti, lisa rõõsk koor ning maitsesta soolaga ning vala saadud segu ühtlaselt vormi.
  6. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200° C juures. Enne lõplikku valmimist raputa peale riivitud juust ning küpseta ahjus, kuni juust on kuldne.
Oma Maitse