07.11.2016, 15:22
Riisihelbed kartuli, vürtside ja hernestega India moel
See mõnus ja lihtsasti valmiv taimne roog on pärit Indiast, kuid maitseb imehästi ka meie veidi jahedamas kliimas. Vürtsid annavad maitsesügavust ning riisihelbed on siin roas üsna ootamatul moel kasutust leidnud. Tasub kindlasti proovida. Võib juhtuda, et leiad uue lemmiku.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 dl Veski Mati Riisihelbed
- 2 tk Kooritud ja tükeldatud kartul
- 100 g Rohelised herned
- Õli
- 0.5 tl Sinepiseemned
- 0.5 tl Fenkoliseemned
- 0.5 tl Mustad seesamiseemned
- 1 tl Karripulber
- 1 tk Tšillikaun
- 1 cm Ingverijupp
- 1 tk Küüslauguküüs
- Sool
- Must pipar
1. Leota riisihelbeid külmas vees umbes 10 minutit ja kurna siis sõelal. Kuumuta pannil õli ja lisa sinepi-, fenkoli- ja seesamiseemned. Kuumuta, kuni need hüplema hakkavad, ja lisa siis hakitud tšilli, ingver ja küüslauk.