Koostisained

  • 1 portsjon
  • Küpsetised
 PÕHI
1 dlRiivitud toored porgand
1 dlÕli
1 tlKüpsetuspulber
1 dlKaerahelbed või speltahelbed
1 dlspeltajahu või täistera-nisujahu
1 tlSool
 TÄIDIS
6 tkSibul
2 slVõi
2 dlPiim
2 tkMuna
 pisut soola
 Tüümian
Sellesse sibulapirukasse on tervislikkuse eesmärgil lisatud kaerahelbeid, porgandit ning kasutatud täisterajahu. Retsept pärineb Viimsis asuva tervisekohviku Harmoonikumi repertuaarist.

Valmistamine

  1. Sega riivitud porgand kaerahelveste, õli ning eelnevalt soola ning küpsetuspulbriga segatud jahuga tainaks.
  2. Suru tainas ümmargusse 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külma.
  3. Lõika sibulad ketasteks ja prae võis kuldkollaseks.
  4. Klopi lahti munad, sega juurde piim ja sool.
  5. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit, seejärel laota küpsenud põhjale sibul ning kalla peale muna-piimasegu. Riputa peale tüümian. Küpseta 180 kraadi juures veel 20 minutit.
PromoOma Maitse