Koostisained

  • 3 portsjonit
500 gkalafileed: tursk, pangaasius, tilaapia, koha, siig
 soola
0,5 sidrunit
200 gjahu
200 mlõlut
0,25 tlsoola
50 gsulatatud võid
1 muna
300 mlrapsiõli
Kala tainas on mõnus retrotoit. 1920ndate lõpul kirjastuselt Elu ilmunud kokaraamatus “Kokakunst sõnas, pildis ja filmis” on toodud mitmeid põnevaid retsepte, mis taas tee meie toidulauale leiavad. Proovi ühte neist — kala õlletainas, hea amps iseenda ja külaliste üllatamiseks!

Valmistamine

  1. Lõika kalaflee umbes 1 cm jämedusteks ribadeks. Raputa peale veidi soola ja sidrunimahla ning lase seista seni, kuni valmistad tainast.
  2. Taina jaoks sega kokku jahu, õlu, sool, sulavõi ja muna ning klopi ühtlaseks.
  3. Aja õli potis kuumaks. Kasta kalatükk taina sisse ning pane siis õlisse küpsema. Sõltuvalt poti suurusest saad korraga küpsetada kolm-neli kalatükki.
  4. Serveeri kala tainas koos hapukoore ja majoneesiga segatud kartulite ja rohelise salatiga.
Oma Maitse