„Et kasutada lihtsaid tooraineid, põnevate maitsenaudingute tekitamiseks soovitame Scheeli kamatrühvli retsepti. Need trühvlid olid aastaid tagasi 200 inimesega vastuvõtul õhtu staarid ja senini küsitakse minult seda retsepti,“ ütleb kamatrühvli retsepti koostaja, Scheeli Restorani perenaine Katrin Aab.

Retsept sündis aastaid tagasi kui Katrin veel töötas kokana ja oli vaja üllatada vastuvõtul 200 inimest. Suure Eesti köögi austajana otsustas ta kokku segada pehmemaitselise mascrapone juustu ja meile tuntud kama jahu ja Vana Tallinna likööri. Trühvleid tehakse täna Scheelis eriliste sündmuste puhul, nii on kõik oodatud tulema restorani Vabariigi aastapäeva tähistama, kus lisaks erimenüüle on tavapärasel dessert-taldrikul võimalik leida ka just samu kamatrühvleid.

Valmistamine
  • Sega kokku suhkur ja Vana-Tallinna liköör. 
  • Sega õrnalt ja käsitsi kokku külmkapi-temperatuuril mascarpone, kamajahu ja likööri-suhkrusegu. NB! Mascarpone ei tohi toasoojas seista ja ei talu ka pikalt soojas segamist. 
  • Segust võta teelusikaga parajad portsjonid trühvlite jaoks ja pane need küpsetuspaberiga kaetud plaadile. 
  • Aseta 15 minutiks sügavkülma.Võta külmkapist välja ja vooli portsjonid käte vahel pallikesteks ja asetada uuesti pooleks tunniks sügavkülma.
  • Sulata valge šokolaad ja kasta kahvli abiga pallid šokolaadi. 
  • Kaunista rukkilille õite või hakitud kuivatatud jõhvikatega ja asetada külmkappi tahkuma. 
  • Serveeri kohvi või tee kõrvale