Restoran Cru peakoka soovitus aastavahetuselauale: Glasuuritud vutt
Täna õhtune pearoog vajab üsna pühendunud kokka, retsept ei ole raske, kuid võtab aega ja nõuab suhteliselt hästi sisustatud kööki. Glaruuritud vutt on aga üks võimsama maitse ja elamusega liharoog, mida viimaste kuude jooksul olme Maitsed.ee portaalis mekkida saanud.
Koostisosad:
Glasuuritud vutt
- 10 tk Vutt
Soolalahus
- 300 g Meresool
- 150 g Pruunsuhkur
- 2.5 l Vesi
Glasuur/Marinaad
- 200 g Suhkur
- 100 g Kirsi veiniäädikas
- 100 ml Porterit või tumedat õlut
Restoran Cru peakokk Dmitri Haljukovi poolt välja töötatud retsept muudab selle hõrgu ja pisikese linnu kogu õhtu toidukordade tõeliseks staariks.
DARK LAGER
Teine uus tulija ehk Saku Dark Lager sobib neile, kellele meeldib sametine, rikkalik ja küllusliku maitsega õlu. Maitselt pehme ja heas tasakaalus ning kohati lausa šokolaadise maitsega õlu sobib hästi talviste toitude kõrvale.
Tugevamad lihatoidud, tummised hautised ja pajaroad ja miks mitte ka verivorst on toidud, mille juurde sobib Saku Dark Lager lahti korkida. Ka grillilt tulevad suitsused maitsed peaksid küllusliku õllega ilusa duo moodustama. Samuti sobib Dark Lager šokolaadiste magusroogade juurde.
Franki menüü šokolaadi-fondant lausa küsib sellise maitsetiheda joogikaaslase järele. Samuti tasub Saku Dark Lagerit sobitada lambalihaburgeri või -salatiga.