Valmistamine
  • Esimese liigutusena lõika maha kõikide vuttide koivad ja jäta teiseks roaks - vuti koivad vajavad pikemat küpsetusaega ning teistsugust lähenemist. 
  • Sega suures kausis aga kokku soolalahus ja pane vutid selle sisse - üheks tunniks ja külmkappi. 
  • Võta vutid leotusveest selle aja möödudes välja ja auruta vutte 55 kraadi juures 40 minutit. 
  • Edasi siirduvad vutid külmkappi või rõdule jahtuma.
  • Pruunista suhkur potis, lisa kirsiäädikas segu pidevalt vispeldades. Lõpuks lisa ka õlu - mitte vispeldades vaid vaikselt segades. K
  • eeda glasuuri umbes viis minutit, kuni segu on siirupine ja määritav. 
  • Määri iga kahe tunni tagant vutti marinaadiga (glasuuriga) - ei pea kellaaega vaatama, aga nii kui vutil on nahk ehk glasuur kuivanud, kata lind uue kihiga. Korda seda tegevust nii 4-5 korda - soovitav on see teha ära eelmisel õhtul.
  • Enne söömist kuumuta fritüüris õli ja friti vutid kuni linnud on kuldpruunid. 
  • Seejärel tõsta vutid veel nii 5 kuni 6 minutiks 90 kraadisesse ahju, järelküpsema. 
  • Serveeri vutti kuumalt ning koos maapirnipüreega.
Sobib häst Dark Lageriga, mis harmoneerub oma pehmuse
ja kergusega ideaalselt glasuuritud vutiga.

* * *

DARK LAGER

Teine uus tulija ehk Saku Dark Lager sobib neile, kellele meeldib sametine, rikkalik ja küllusliku maitsega õlu. Maitselt pehme ja heas tasakaalus ning kohati lausa šokolaadise maitsega õlu sobib hästi talviste toitude kõrvale.

Tugevamad lihatoidud, tummised hautised ja pajaroad ja miks mitte ka verivorst on toidud, mille juurde sobib Saku Dark Lager lahti korkida. Ka grillilt tulevad suitsused maitsed peaksid küllusliku õllega ilusa duo moodustama. Samuti sobib Dark Lager šokolaadiste magusroogade juurde.

Franki menüü šokolaadi-fondant lausa küsib sellise maitsetiheda joogikaaslase järele. Samuti tasub Saku Dark Lagerit sobitada lambalihaburgeri või -salatiga.