31.12.2015, 12:00
Restoran Cru peakoka soovitus aastavahetuse peolauale: India Pale Ale'i creame brûlée ehk IPA Brûlée
Tippkokkade põhiline töö seisnebki uute roogade väljamõtlemises, uute maitsete sobitamises, uute elamuste loomises. Antud roog on kindlasti üks neist, mis avab maitsjate meeli ning arusaama toidust: aastavahetuse lauale pakutavas IPA Brûlée's on pandud kokku maailma kuulsaim Prantsusepärane magustoit ning maailma kuulsaim käsitööõlu.
FOTO:
Koostisosad:
IPA Brûlée
- 500 g IPA või muu pale ale ehk tugevama humalaga heledat õlut
- 500 g Vahukoor
- 400 g Munakollased
- 300 g Suhkur
- 10 g Želatiin
Restoran Cru peakokk Dmitri Haljukovi soovitus aastavahetuse peolauale ongi India Pale Ale'i ja creame brûlée ristand ehk tema oma sõnadega IPA Brûlée.
"Tegemist on meeste magustoiduga, mis on küll klassikaline, kuid samas mitte väga magus," mainib peakokk ise oma magustoidu kohta.
Rootsis kunagi kogetud maitsekooslusest inspiratsiooni saanud roog üllatab oma äärmiselt lihtsa retsepti, kuid üluhuvitava maitsega. Kõik oleks nagu ikka tavapärasel creame brulee'l - kuldkollane munakreem, millel peal tõrvikuga karamelliseeritud suhkur -, kuid maitse on kõike muud kui klassikaline. IPA Brulee maitse on mõrkjas ja lilleline, mida annab õllesse keedetud humal, lisandina serveeritud pähklid ja linnased lisavad maitsele velgi uusi nüansse.