06.06.2013, 13:55
Ratatouille ja madaltemperatuuril küpsenud lõhe
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- Sool
- Valge pipar
- 500 g Lõhefilee
RATATOUILLE
- ohtralt Oliiviõli
- 1 tk Mugulsibul
- 2 küünt Küüslauk
- 3 tk Paprika (eri värvi)
- 1 tk Suvikõrvits
- 1 tk Baklažaan
- 2 tk Tomat
- 1 tl Prantsuse ürdisegu (Herbes de Provence)
- Sool
- Valge pipar
- Murulauk
Puhasta lõhe korralikult: lõika ära nahk, eemalda luud ja kogu nähtav rasv. Ideaalis võiksid selle roa juures kasutada lõhe keskmist osa. Lisa kalale küllalt korralik kogus soola ning valget pipart. Paki vaakumpakendisse, kilekotti või toidukilesse ning küpseta 45-kraadises vees 1 tund.
Ratatouille´i jaoks pruunista oliiviõlis hakitud sibul ja küüslauk ning lisa ülejäänud köögiviljad, mis on tükeldatud 1 cm suurusteks kuubikuteks. Maitsesta soola, pipra ja Prantsuse ürdiseguga. Hauta aeg-ajalt segades pehmeks. Serveerides riputa peale murulauku.