02.05.2014, 13:03
Rabarberikook hapukoorega
Väga mureda põhja ja mahlase täidisega kook maitseb hästi nii leigelt kui ka täiesti jahtunult. Hapukoore asemel võid kasutada ka vahukoort.
FOTO:
Koostisosad:
MURETAINAS
- 5 dl Nisujahu
- 1.5 dl Tuhksuhkur
- näpuotsaga Sool
- 180 g Külm või
- 1 tk Munakollane
- 1 sl Külm vesi
TÄIDIS
- 300 g Rabarber
- 4 tk Muna
- 1.5 dl Suhkur
- 1 tl Vanillsuhkur
- 3 dl Hapukoor
1. Sega omavahel jahu, tuhksuhkur ja sool. Lisa või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega munakollane ja vesi ning vala purusegusse. Töötle ühtlaseks tainaks. Suru tainas kaheksa väiksema või 1 suurema pirukavormi põhja ja servadesse. Hoia sügavkülmas 10 minutit.