20.06.2008, 16:39
Rabarberi-martsipanistruudel filotainast
Õhuline ja suussulav rabarberiküpsetis.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 pakk Filotainas
- 200 g Või
TÄIDIS
- 500 g Rabarber
- 1.5 dl Fariinsuhkur
- 2 tl Kaneel (jahvatatud)
KREEM
- 200 g Martsipan
- 1 sl rumm
- 2 sl Rõõsk koor
- 1 sl jahu
PEALE
- Tuhksuhkrut
Lase filotainal toatemperatuuril sulada. Sulata või ja pintselda lehed ükshaaval võiga üle. Lao kihid üksteise peale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Täidise jaoks sega tükeldatud rabarber fariinsuhkru ja kaneeliga. Martsipanikreemi tarvis püreesta köögikombainis või minilõikuris martsipan, rumm, rõõsk koor ning jahu ühtlaseks. Määri tainalehtedele esmalt martsipanikreem ja raputa peale rabarberitäidis. Tõsta taina pikematest otstest servad 3 cm võrra täidise peale. Keera struudel taina lühemast otsast rulli nii, et taina õmbluskoht jääb alla. Pintselda sulavõiga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit ning jahuta veidi. Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri leigelt kergelt magustatud vahukoore või vanillijäätisega.