29.08.2017, 12:09
Puravikurisoto
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 20 g Või
- 20 g Oliiviõli
- 350 g Puravikud või muud metsaseened
- 1 tk Hakitud sibul
- 300 g Risotoriis (Arborio)
- 100 ml Kuiv valge vein
- 1 l Kodune köögivilja- või kanapuljong
- Lehtpetersell
- 50 g Parmesan
1. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa või ja prae seened seal kuldpruuniks. Pane juurde sibul ning hauta pehmeks. Lisa riis ja sega, kuni riisiterad on õli ja või seguga kenasti kaetud.
2. Nüüd lisa vein, alanda veidi kuumust ja pidevalt segades oota, kuni vein on peaaegu aurustunud. Hakka kulbitäie kaupa lisama eelnevalt soojendatud puljongit. Ära pane kõike korraga, vaid oota iga kulbitäie järel, kuni see on riisi sisse imbunud. Sega pidevalt. Riis peaks valmis olema 16–18 minuti pärast. Kui puljongist jääb puudu, võid lõpus lisada ka veidi kuuma vett.
3. Kui riis on al dente, riivi juurde osa juustust ja sega läbi. Serveeri hakitud peterselli, praetud seente ja parmesaniviiludega.