Punaläätsesupp tomatiga
Koostisosad:
RETSEPT
- 50 g Või
- 2 tk Sibul
- 2 tk Küüslauguküüs
- Ingverijupp ja pisut tšillit soovi korral
- 1 tk Porgand
- 4 tk Kartul
- 0.5 tk Puljongikuubik
- 1.5 l Vesi
- 2 dl Punased läätsed
- 1 purk Purustatud tomatid või kookospiim
- Sool
- Must pipar
- Maitseroheline
- Mesi soovi korral
1. Kuumuta supipotis või ja prae hakitud sibul läbipaistvaks. Seejärel lisa hakitud küüslauk. Kui ihaldad teravamat tulemust, sobib potti visata ka peenekshakitud ingver ja tšilli.
2. Kuumuta läbi suupärased porgandi- ja kartulilõigud ning lisa keev vesi koos puljongiseguga. Mõne minuti pärast pane juurde punased läätsed ja purgitäis purustatud tomateid ning keeda suppi veel 10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja maitserohelise, nt tilli, porru ja peterselliga.
HEA TEADA!
Mina armastan seda suppi pisut magusamaitselisena – lisan supilusikatäie meie oma toormett. Sellest supist saab väga mõnusa variatsiooni kookospiimaga. Olen kookospiima lisanud kõigele eelnevale, kui supp peaaegu valmis. Olen ka purustatud tomatid asendanud purgi kookospiimaga, lisades aasiapärast vunki koriandri ja/või karriga. Taimesuppi võib tummisemaks teha ka ubade või chorizo-tüüpi vorstiga, mis annab kenakesti teravust.