Valmistamine
  • Veise- kui sealiha lõigata tükkideks ja kondilt maha ning lasta koos veisekoodi keskelt välja uuristatud luuüdiga läbi hakklihamasina, sega kokku soola ja pipra ning peeneks hakitud tilliga. Lase seista. 
  • Suurel pannil aja kuumaks õli ja prae hakitud küüslauk, sibul ning peekonitükid kokku, lisa pannile ka lihasegu. 
  • Pidevalt segades kuumuta liha krõbedaks ja maitsvaks. Praadimise ajal timmi ka maitseid soola, pipra ja Wortchesteri kastmega. 
  • Praetud hakkliha kalla ühtlase kihina ahjuvormi põhja.
  • Ööga rehüdreerunud rohelised herned tuleks keeta ülipehmeks, segada või ja vahukoorega kohevaks, siidjaks ning laotada ühtlaselt hakklihale ahjuvormi. 
  • Riivjuust segada ohtra hulga hakitud rosmariini ja tüümianiga ning riputada paksema kihina ahjuvormile. 
  • Karjase pirukas küpsetada ahjus 180 kraadi juures ja grilli all krõbedaks. Serveerida koos kurgisalati ja kerge kastmega.
  • Head isu!