Koostisained

  • 10 portsjonit
 ŠOKOLAADILEIB
9 L-suuruses muna valget
1,5 dlsuhkrut
150 g70%-list šokolaadi
275 gmandlijahu
130 gtuhksuhkrut
 TÄIDIS
300 gkirsse või mureleid
2 lvanillijäätist
Mõrušokolaadi-mandliümbrises ja kirsitäidisega jätsivõikud panevad su sisemise kassi mõnust nurruma. Suure seltskonna lahe suvedessert, hea aiapeol käest süüa.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 160 °C ja kasuta pöördõhurežiimi. Sulata šokolaad veevannil. Vahusta munavalgeid 2 minutit ja lisa poole detsiliitri kaupa suhkur. Vahusta edasi tugevate tippudeni – umbes 5 minutit. Sega õrnalt sisse sulašokolaad ja tuhksuhkruga segatud mandlijahu.
  2. Jaota vedel tainas kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri ühtlaselt laiali umbes 24 x 34 cm ristkülikuteks. Pane plaadid korraga ahju ja küpseta 10–12 minutit. Poole peal pööra plaadid ümber ja vaheta ka nende kohad siinidel.
  3. Valmis plaadid jäta küpsetuspaberile jahtuma. Kummuta üks plaatidest ettevaatlikult puhtale küpsetuspaberile – küpsetis on pisut rabe! – ja eemalda ahjus olnud küpsetuspaber.
  4. Võta 1 liiter jäätist toatemperatuurile pehmenema. Suru kirssidest joogikõrre abil kivid välja. Püreesta kirsid – peaksid saama 2 dl püreed. Lõika jäätis kuubikuteks ja töötle käsimikseri tainakonksudega ühtlaseks, vala juurde kirsipüree ja töötle ühtlaseks. Määri kirsijäätis ümberpööratud šokolaadiplaadile ja aseta tunniks sügavkülma tahenema. NB! Kontrolli, kas suur šokolaadiplaat mahub su sügavkülmikusse. Kui mitte, poolita plaadid ja tee võikud kahes jaos.
  5. Nüüd määri ühtlaselt peale teine liiter vanillijäätist, mis on samamoodi enne pehmeks massiks töödeldud. Tõsta ettevaatlikult koos paberiga kõige peale teine šokolaadiplaat, vajuta kätega ühtlaselt kinni ja aseta vähemalt kolmeks tunniks sügavkülma.
  6. Lase plaadil toatemperatuuril veidi pehmeneda, siis tõmba ära pealmine paber, trimmi ära servad ja lõika jäätis 20 ristkülikuks. Serveeri kohe või pane valmis võikud õhukindlasse karpi ja tagasi sügavkülma. Säilivad maitset muutmata nädala.
Oma Maitse