Koostisained

  • 2 portsjonit
220 gspagette
25 gseapõske või peekonit
2 sloliiviõli
2 muna
50 gvärskelt riivitud parmesani
 värskelt purustatud musta pipart
Pasta carbonara või spaghetti carbonara on Itaalia pastaroogade seas üks lihtsamaid ja ka vanimaid, ulatudes puuraidurite ja söekaevandajate toidutraditsioonideni. Algselt kasutati selle toidu tegemiseks penne'sid, sest neid oli lõkke kohal asuva panni peal kergem ümber keerata. Pasta carbonara tegemiseks on oluline kasutada õiget sinki — kõige parem on seapõsk, kuid sobib ka peekon. Nüüdseks taevastes köökides süüa vaaritav Antonio Carluccio näitab sammhaaval ette, kuidas seda toitu teha nii, nagu peab!

Jälgi, kuidas Antonio seda teeb, ja sa saad tulemuseks ideaalse pasta carbonara!

Valmistamine

  1. Keeda pasta al dente
  2. Kuumuta pannil õli ja prae kuubikuteks hakitud peekon krõbedaks. 
  3. Klopi munad kausis kergelt lahti, sega hulka riivitud parmesan ja pipar. 
  4. Kui pasta on valmis, kurna see ära ning lisa pannile peekoni sekka. Sega korralikult läbi. Tõsta jahtuma. Seejärel lisa muna-juustusegu. Sega läbi ja serveeri kohe.
PromoOma Maitse