Prantsusepärane "sulatatud sibul" sütel grillitud saiaga
Kui sibul on tavaliselt kibe, siis selles toidus magus ja võine. Itaalias sulatatakse sibulat oliiviõlis ning serveeritakse röstitud saiaviilul. Prantsusmaal lisatakse sibulale juurde ka klopitud või. Eestis aga asendame või hoopiski valge veiniga.
Koostisosad:
"Sulatatud" sibul ja sütel grillitud sai
- Ribadeks lõigatud sibul
- Valge vein (Lindemans BIN 65 Chardonnay)
- Hakitud punane paprika
- Või
- Meresool
- Karulauk
Selle toidu valmistamiseks oleks parim kasutada vanamoodsat metallist panni, mis peab vastu nii tekkivale leegile kui ka külma veini lisamisele.
Prike joogiekspert Hannes Aedla soovitab retseptis valge veinina kasutada näiteks Lindemans BIN 65 Chardonnay veini.
“Tegemist on suurepärase ja klassikalise näitega Uue Maailma veinistiilist. Poolkuiv Austraalia Chardonnay omab sobivat täidlust ja puuviljasust. Sibula magusus ja maitse rammusus tahavad saada veinist just täidlust ja kreemisust,“ lisab Aedla.