Prike joogiekspert Hannes Aedla soovitab retseptis valge veinina kasutada näiteks Lindemans BIN 65 Chardonnay veini.

“Tegemist on suurepärase ja klassikalise näitega Uue Maailma veinistiilist. Poolkuiv Austraalia Chardonnay omab sobivat täidlust ja puuviljasust. Sibula magusus ja maitse rammusus tahavad saada veinist just täidlust ja kreemisust,“ lisab Aedla.

Valmistamine
  • Lisa kuumale pannile või, tunde järgi valget veini. Lase võil sulada ning lisa juurde eelnevalt hakitud sibul ning hauta aeg-ajalt panni grillilt tõstes.
  • Lisa juurde hakitud paprika ning võimalusel peterselli või karulauku, mis muudab toidu rõõmsamaks.
  • Valmidusastet tuleb hinnata sisetunde järgi. Aseta valmis toit savikruusi, mis aitab sellel temperatuuri hoida ning valmista ette saiaviilud ehk lase need mõlemalt poolt mõnusalt pruuniks.
  • Veini kasutamisel toidutegemisel võib olla kindel, et kübekestki alkoholi toitu jäänud ei ole. Alkohol on ära aurustunud ning vein on toidule andnud happesust ning tsitruselise nüansi.