03.12.2010, 12:40
Prantsuse sibulapirukas
Muretainast põhja ja magusaks karamellistatud sibulakattega pirukas maitseb hea ahjusoojana nii kohvi kõrvale kui ka värske salatiga sõõmu veini juurde.
FOTO:
Koostisosad:
PÕHI
- 2 dl jahu
- 0.5 tl Sool
- 100 g Või
- 1 tk Muna
- 1 sl Külm vesi
TÄIDIS
- 50 g Või
- 500 g Sibul
- 1 tl Sool
- 1 sl Mesi (vedel)
- 1 tl Tüümian (kuivatatud)
- 2 dl Oliivid (mustad, väiksemad, näit. Kalamata)
Pane kaussi jahu ja sool. Näpi hulka külm või ja sega purutaoliseks massiks. Ühenda muna ja vesi ning kalla tainasse. Sega kiirelt ühtlaseks ja keera toidukilesse. Hoia täidise valmistamise ajal külmikus.
Koori ja viiluta sibulad. Sulata potis või ja lisa sibulad. Maitsesta soola, mee ja tüümianiga. Hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades 25 minutit, kuni sibulad on kergelt karamellistunud, kuid mitte pruunid. Suru tainas piklikku vormi. Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 5 minutit. Vala peale sibulasegu ja kata oliividega. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 20 minutit.
Kogustest valmib 10-12 tk
Soovitus: suure ahjuplaadi katab topeltkogus tainast.