Koostisained

     PULJONG
    2 suuremat broilerikintsu
    2 pisemat porgandit
    1 keskmine sibul
    1 suur küüslauguküüs
    4-7 loorberilehte
     soola ja piprateri
     oks rosmariini
    4-5 lvett
     SUPP
    10 cm jupp porrut
    300 gpastinaaki
    1 dl(pruuni) riisi
    1,5 dlläätsi
    800 gpurustatud tomateid ja/või 200 g külmutatud spinatit
     pipart ja soola
    200 gseeni
     maitserohelist
     õli
    Selle supi võti peitub korralikus puljongis.

    Valmistamine

    1. Keeda korralik puljong broilerikintsudest, juppideks lõigatud porganditest, sibulasektoritest ja pooleks lõigatud küüslauguküüntest. Lisa ka loorberilehti, piprateri, soola ja rosmariini. Riisu aeg-ajalt vahtu. Kui kana on pehme, kurna puljong ning puhasta liha nahast ja kontidest.
    2. Kuumuta poti põhjas törts õli. Lisa hakitud porru, seejärel pastinaagikuubikud, läätsed ja riis ning vala peale puljong. Keeda, kuni kõik ained on pehmed. Pane juurde spinat ja/või tomatikonserv ning kanatükid. Lase veel veidi podiseda. Tee maitsekorrektuur soola, pipra ja maitserohelisega. Kui kapis on šampinjone või austerservikuid, siis pruunista need pannil kuldseks ning sega supi hulka.
    PromoOma Maitse