Poola traditsioonilise köögisümbol ehk Bigos supp
Kolmapäeval, 9. mail tähistatakse Tallinnas Vabaduse väljakul Euroopa päeva. Päev kulmineerub kontserdiga Vabaduse väljakul, mis algab kell 18 ühise droonifoto ning Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi kõnega. Kontserdil esinevad Liis Lemsalu, Stig Rästa, Ivo Linna ja Antti Kammiste, Lepatriinu ning Frankie Animal. Päeva juhivad Anna Gavronski ja Martin Veisman.
Koostisosad:
Bigose
- 750 g Hapukapsast
- 750 g Värsket valget peakapsast
- 400 g Sealiha
- 200 g Kondita vasikaliha
- 200 g Suitsuvorsti
- 50 g Pekki
- Soola
- Pipart
- 2 tk Loorberilehti
- 30 g Kuivatatud seeni
- Mugulsibul
- 2 sl Moosi (parim on ploomimoos)
- 0.5 kl Punast kuiva veini
- Porgand
- Küüslauk
- Lihapuljong
Euroopa päeva kohvikualal on food truckid, mille menüü on inspireeritud riikidest, kes tähistavad tänavu 100. juubelit nagu Eestigi. Austriast köögist inspiratsiooni saanud toitu pakub Hungry Karl, Slovakkia roogi Piparmünt, Poola maitseid Kaks Kokapoissi ning Rumeenia köögi kastme toob Vabaduse väljakule Lukumades.
Eri riikide menüüd, mida saab kolmapäeval Vabaduse Väljakul mekkida:
Poola
Poola köögi sümbol - Bigos supp
Ahven valgeveinitaignas poola kastme, värskelt fermenteeritud kurgi, parmesani kartuli, köögiviljamajoneesi ja küüslauguidudega
Burger rebitud veiseliha ja tšilli-küüslauguaioliga
Slovakkia
Hapukapsa ja suitsuvorstisupp
Tulistel sütel grillitud metsseakael oa- ja pohlasalatiga
Ahjusoe marjakook mooniseemnekreemiga
Austria
Austria tavadest lähtuv burger
Rumeenia
Lukumadese klassikaline Kreeka magustoit Rumeeniast inspireeritud Transilvaania kastmega