01.08.2014, 12:41
Pirni-mandlikook
See on rikkaliku ja mahlase mandlikattega pirnikook, kus võid soovi korral mandlid asendada sarapuupähklitega. Intensiivsema maitse saad, kui röstid kooritud mandlid eelnevalt ahjus ja seejärel jahvatad peeneks jahuks.
FOTO:
Koostisosad:
PÕHI
- 150 g Või
- 1 dl Tuhksuhkur
- 2 tk Munakollane
- 2 tl Riivitud sidrunikoor
- 3.5 dl Nisujahu
- 1 tl Sool
TÄIDIS
- 90 g Pehme või
- 1.5 dl Fariinsuhkur
- 2 tk Muna
- 120 g Jahvatatud mandlid
- 3 sl Nisujahu
- 0.5 tl Küpsetuspulber
- 1 tl Vanillsuhkur
- 2 tk Pirn (suur)
1. Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollased, sidrunikoor ning omavahel segatud jahu ja sool.
2. Suru tainas pikliku või 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtesse.
3. Vahusta toasoe või ja pool fariinsuhkrut kohevaks.
4. Lisa munad, mandlijahu, jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur ning sega ühtlaseks.
5. Pese ja koori pirnid, poolita ja eemalda südamik. Lõika sektoriteks.
6. Aseta pirnid kõige peale ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.
7. Serveeri soojalt.