09.10.2012, 08:29
Pika päeva pirukas
Roog, millega saab hakkama igaüks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 800 g Kartul
- 400 g Kaalikas
- 2.5 dl Piim
- Või
- Muskaatpähkel (jahvatatud)
- 400 g Hakkliha
- 200 g Seened (soolatud ja leotatud või kupatamaist mittevajavad värsked seened)
- 1 tk Sibul (suur)
- 100 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
- Sool
Keeda kartulid ja kaalikad soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal prae hakitud sibul ja seened. Lisa hakkliha ning maitsesta soolaga. Kui köögiviljad on pehmed, kurna need. Lisa või ja soe piim ning tambi pudruks. Maitsesta. Võta ahjuvorm ja pane selle põhja pool hakklihasegust, siis pool kartulipüreest. Korda sama ja kata riivjuustuga. Raputa vorm üle muskaatpähklitolmuga ja küpseta 200-kraadises ahjus pool tundi.