17.09.2015, 13:21
Piima-pohlatarretis
FOTO:
Koostisosad:
Piimatarretisekiht
- 400 g piima
- 3 sl suhkrut
- 0.25 tl vaniljesuhkrut
- 1 sl želatiini
- 3 sl vett
Pohlatarretisekiht
- 1 dl pohlasid (külmutatud või värskeid)
- 400 g vett
- 4 sl suhkrut
- 1 sl želatiini
- 3 sl vett
Kaunistuseks
- melissioksi, tuhksuhkrut, pohlamarju
Piim kuumutada suhkru ja vaniljesuhkruga keemiseni. Lisada ettevalmistatud želatiin ja segada kuni želatiin on sulanud. Pohlad keeta suhkruga maitsestatud vees pehmeks. Kurnata sõelal pohla kestad. Kurnatud pohlamahl kuumutada. Lisada ettevalmistatud želatiin ja segada kuni želatiin on sulanud. Tõsta portsjon nõusse 1 kiht pohlatarretise leent ning lasta tarduda. Tardunud kihile tõsta piimatarretise leent ja lasta tarduda. Serveerida melissioksa, tuhksuhkru ja pohlamarjadega.