Koostisained

  • 2 portsjonit
100 gkaeraküpsiseid
20 gkookoshelbeid
30 gmandlilaaste
1 värske granadill
100 ml35% koor
1 slkondenspiima
100 ghapusid marju (astelpaju, mustsõstar, pohl)
 2 kuuli jäätist ehk 120 g
3 piparmündilehte
Tegemist on mõnusalt sooja ja külma kooslusega, kus mängivad magus ja kodumaised hapumarjad ning eksootilist nooti lisab granadill. Kiire valmistada, hea üllatada ja igaüks saab hakkama.
PEAKOKK SOOVITAB! Kaeraküpsise magustoit eksootilise granadilliga
Foto: Joel Ostrat

Valmistamine

  1. Kuumuta pannil kookoslaastud, mandlilaastud ja purustatud kaeraküpsised mõnusalt pruuniks, lisa piparmünt ja marjad ning tõsta pann tulelt kohe. Sega kõik segamini ja vala serveerimisanumasse (klaasi, kaussi, pokaali vms). 
  2. Nüüd pane peale vahukoor, mille oled vahustanud koos kondenspiimaga (kondenspiima pane ikka oma maitse järgi). Kõige krooniks lisa jäätisekuul ja granadill. Kaunista piparmündiga.


Sõbrapäeva eel, 10. veebruaril leiab Tallinnas, Kultuurikatlas aset koguperesündmus Magusafestival, mida esitlevad Gustav ja Geisha. Esimest korda toimuv üritus pakub päeva jooksul magusaid elamusi nii suurtele kui väikestele, kes saavad tutvuda peamiselt kodumaiste ettevõtetega, kelle sortimendis on olulisel kohal magusad tooted ning nautida mitmekülgset meelelahutusprogrammi nii suurtele ja kui väikestele. Lisainfo: www.magusafestival.ee.

PromoOma Maitse