Valio soovitab seda lisatud suhkruta retsepti seoses ettevõtte suhkrutalgutega, mille eesmärgiks on vähendada populaarseimatele piimatoodetele lisatud valge suhkru sisaldust nelja aasta jooksul 30%.

„Toidutootjate püüdlused kannavad vilja ainult juhul, kui tarbijad ka kodus kokates suhkrukoguseid vähendavad – nutikalt lähenedes on see võimalik isegi pidutoitude puhul,“ kinnitas Valio turundusdirektor Krista Kalbin.

Valmistamine
  • Tükelda šokolaad. Vala kastrulisse piim, suhkur ja sool ning kuumuta. Ära lase segu keema! 
  • Lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni viimane on ühtlaselt sulanud. Vaata, et šokolaadi-piima segusse ei jääks liigselt õhumulle. 
  • Teises kausis klopi jogurt kahvliga ühtlaseks massiks, seejärel sega šokolaadiga kokku. Soovi korral lisa maitseks ka oma lemmiklikööri. 
  • Oluline on jälgida, et šokolaad ja jogurt seguneksid täielikult. Šokolaadivaht valmis, jaga see 4-6 kausi vahel, kata toidukilega ja pane paariks tunniks kuni ööpäevaks külma. 
  • Serveeri naturaalse vahukoore ja värskete marjadega!