Pardilihaborš
Koostisosad:
PULJONG
- 1 tk Part
- 1 pea Küüslauk
- 1 tk Pastinaak (väike)
- 2 tk Mugulsibul
- 2 tk Porgand
- 5 l Vesi (külm)
- Sool
- Must pipar
- Loorber
- Köömned
- Muskaatpähkel (veidi)
- Maitseroheline
SUPP
- 500 g Peet (toores)
- 200 g Porgand
- 200 g Mugulsibul
- 100 g Küüslauk
- 200 g Või
- 2 sl Äädikas
- 200 g Tomatipüree
- 150 g Fariinsuhkur
- 300 g Kartul
Tükelda terve part ja rösti kuival pannil koos terve küüslaugu, pastinaagi, koorimata mugulsibula ja porgandiga. Siis pane kogu lugu potti, lisa 5 liitrit külma vett ning maitsesta pipra, loorberi, soola ja köömnetega, suts muskaati ei tee ka halba. Maitserohelisekimp passib ka manu. Hea oleks veel miskeid kana- või hanekonte lisada, et leem ikka rammus oleks. Haki supiköögiviljad peenteks ribadeks, pane potti ja hauta kuumas võis, lisa kohe algul suts äädikat ka ja hauta siis tasasel tulel 20–30 minutit. Lisa ülejäänud koostisained ja valmiskeedetud puljong. Nüüd pane kogu lugu pliidile kaane alla vaiksele tulele või hauta ahjus, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa lõpuks ka puljongist üle jäänud liha ja hulganisti maitserohelist. Ongi
valmis.