Pardifileesalat neljale
Koostisosad:
Salat
- 2 tk pardifileed
- 1 tk paprika
- 1 tk väiksem suvikõrvits
- 200 g brokolit
- 100 g kirsstomateid
- 1 tk suurem punane greip
- 75 g pärlkuskussi
- 100 g meelepärast värsket salatit
- palsamikreemi
Kaste
- 50 g esimese külmpressi oliiviõli
- 20 g palsamikreemi
- 40 g mett
- 0.5 tk sidrunit
- soola ja pipart
- kaneeli
Tõmba pardifilee nahale noaga ruudustik ning prae, nahk allpool, ilma rasvaineta, kuni nahk on krõbe ja kuldne. Vala üleliigne rasv ära ja prae mõni minut ka teiselt poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral vala peale palsamikreemi (väga hästi sobib siia metsamarjamaitseline kreem).
Aseta part umbes 10 minutiks 185kraadisesse ahju. Tavalise ahju asemel võid kasutada ka suitsuahju või -kasti – siis muidugi valmimisaeg pikeneb (võib ka eelmisel päeval ette küpsetada). Tõsta valmis liha välja ja jäta jahtuma.
Kaste tegemiseks sega vispli abil kokku palsamikreem, värskelt pressitud sidrunimahl, maitseained ja mesi. Lisa oliiviõli samal ajal edasi vispeldades.
Keeda kuskuss ja jahuta. Keeduvette võid lisada puljongit ja soola. Lõika köögiviljad meelepärasteks tükkideks. Grilli pannil õrnalt ning maitsesta soola ja pipraga. Rebi salat väiksemateks tükkideks, fileeri greip, poolita kirsstomatid. Kaste lisa viimasel minutil või serveeri selle kõrvale.