Koostisained

    2,5 dlnisujahu
    1,5 dlrukkijahu
    0,5 tlsoola
    1 tlküpsetuspulbrit
    150 gkülma võid
    0,2 dlkülma vett
     TÄIDIS:
    350 gpuhastatud suitsulõhet
    2 muna
    200 gsulatatud juustu
    200 gricotta’t
    2 peotäit värsket tilli
    0,5 sidruni mahl
     soola, pipart
    Lihtne pirukaretsept, mida võib valmistada talvel meelepärasest suitsukalast, suvel aga peost üle jäänud grillitud kalast.

    Valmistamine

    1. Sega kuivained ja näpi külma võiga ühtlaseks puruks. Lisa vähehaaval külma vett, kuni moodustub ühtlane tainas. Vajuta see küpsetusvormi põhjale, toksi kahvliga sisse mõned augud ning aseta vorm 15 minutiks külma. 
    2. Puhasta kala. Sega munad sulatatud juustu ja ricotta’ga ning lisa kala ning paras kimp värsket tilli, murulauku ja rohelist sibulat. Maitsesta soola, pipra ja värskelt pressitud laimi- või sidrunimahlaga. 
    3. Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Seejärel vala peale täidis ning küpseta veel 30 minutit, kuni pirukas on ilusti kuldkollane.
    PromoOma Maitse