Pajaroog aedubadest ja kikerhernestest
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Basmatiriis
- 1 tk Mugulsibul
- 1 tk Tšilli
- 3 tk Küüslauguküüs
- 4 spl Oliiviõli
- 2 spl Karripulber või -pasta
- 200 g (Sügavkülmutatud) õrnad aedoad
- 400 g Konserveeritud kikerherned
- 1 peotäis Värske koriander
- Sool
1. Keeda külma veega üle uhutud riis soolases vees pehmeks. Nõruta ja jäta ootele.
2. Haki sibul ja tšilli õhukesteks ribadeks ning küüslauk rustikaalseteks tükkideks.
3. Kuumuta vokk- või mõni muu sügavam pann üsna kuumaks ning lisa õli, sibul ja tšilli. Kuumuta segades, kuni sibul kergelt pruunistub. Siis lisa küüslauk, sega hästi läbi ning maitsesta karri ja soolaga. Mõne aja pärast pane juurde aedoad. Kui pead vajalikuks aedube enne sulatada, kuuma veega üle uhtuda või hoopis keeta poolpehmeks, siis lisa ka vedelikku, et toit liiga kuiv ei jääks.
4. Nõruta kikerherned ja uhu need sõelal külma veega üle. Lisa ubade hulka. Hauta, kuni kõik viljad on soovitud pehmusega, siis sega hulka hakitud koriander ning serveeri rooga koos keedetud riisiga.