19.02.2016, 12:20
Õuna-kohupiimakook müslise purukattega
Kui klassikalises purukattega kohupiimakoogis asendada purutainas hoopis müsliseguga, moodustub küpsetisele hoopis tervislikum ja krõbedam pealiskate.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 120 g Või
- 2.5 dl Nisujahu
- 1 dl Suhkur
- 0.5 tl Sool
- 1 tl Küpsetuspulber
- 3 spl Vesi
TÄIDIS
- 600 g Vanillikohupiim
- 4 tk Muna
- 1 dl Suhkur
- Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
- 6 tk Tükeldatud õun
PURUKATE
- 2 dl Müsli (hästi sobib nt Spordimüsli)
1. Sega esmalt taina jaoks vajalikud kuivained ning lisa siis toasoe või. Haki kõik koostisained segamini, kuni moodustub ühtlane puru. Lisa tainale paar supilusikatäit vett. Sega tainapalli moodustumiseni. Võid selleks kasutada ka köögikombaini.
2. Laota tainas koogivormi põhjale ja külgedele. Vajuta tainast sõrmedega veidi kokku ja sinna peale laota tükeldatud õunad. Küpseta 200 kraadi juures 10–15 minutit.
3. Kohupiimatäidise jaoks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, sidrunimahl ja -koor. Kalla segu eelküpsetatud tainale. Laota peale müslipuru.
4. Küpseta 180–200 kraadi juures 35–45 minutit, kuni kook on ilusti pealt küps ja pruun. Pärast ahjust võtmist lase veidi taheneda.