Koostisained

     Põhi
    3 dltäisterakaerajahu
    100 gvõi
    1 dlpruun suhkur
     näpuotsaga soola
     vajadusel veidi vett
     Täidis
    300-400 gpunased sõstrad
    1,5 dlsuhkur
    1-2 sltärklis
     veidi vett
     Beseekate
    4 munavalge
     näpuotsaga soola
    1 dlsuhkur
    Mahlase ja hapuka vahekihiga plaadikook on tõeline südametemurdja.

    Valmistamine

    1. Valmista esmalt koogipõhi. Selleks töötle köögikombainis kaerajahu, suhkur, või ja sool ühtlaseks. Kui segu jääb liiga kuiv, lisa veidi külma vett ja töötle, kuni moodustub ühtlane tainapallike. Suru tainas 24–26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale ja küpseta 180–200-kraadises ahjus kümmekond minutit, kuni taina pind on kuiv, kuid mitte pruunistunud.
    2. Valmista täidis. Tõsta potti puhastatud punased sõstrad ja suhkur. Lase keema tõusta ning keeda vaiksel tulel mõni minut. Võid marju lusikaseljaga veidi katki suruda. Sega tärklis väikese koguse veega ning kalla siis punastele sõstardele juurde. Sega kuumutades seni, kuni mass pakseneb paksu kisselli taoliseks. Tõsta pliidilt, jahuta veidi ja laota siis eelküpsetatud koogipõhjale.
    3. Beseekihi jaoks vahusta munavalged ja kui need hakkavad vahustuma, lisa pidevalt edasi mikserdades suhkur. Töötle vaht läikivaks ning tugevaks. Tõsta munavalgevaht punasesõstrakihi peale, laota ühtlaselt laiali ja küpseta 150 kraadi juures mõnikümmend minutit, kuni besee pind on kergelt pruunistunud. Keera kuumus ära ja jäta kook lahtise ahjuuksega veel mõneks ajaks ahju.

    NIPP! Pehme beseekattega kookide lahtilõikamisel kasuta vette kastetud nuga. Nii ei lõhu sa beseed ära.

    Oma Maitse