Koostisained

  • 5 portsjonit
125 gvõid
1 slvanillsuhkrut
0,5 dlsuhkrut
250 glahjat pakikohupiima
 soovi korral meelepäraseid lisandeid
 GLASUUR
150 gtumedat šokolaadi
15 gvõid
Koduseid kohukesi pole mõtet timmida väga sarnaseks poes müüdavatega. Mõnus käsitöölik “lohakus” lisab lapsepõlvedesserdile efektse vormi ning mõjub isegi pidulikuna. Ei mingeid saladuslikke koostisosi, vaid otsast lõpuni tuntud kodused maitsed.

Valmistamine

  1. Vahusta või suhkrutega kohevaks kreemiks. Eriti hästi õnnestub see purustamiseks mõeldud köögikombaini vidinaga.
  2. Kui tekkiv võikreem on ühtlane ja pehme, jäta masin käima ja lisa kohupiim. Purusta segu ühtlase ja hästi koos püsiva massini. Kui soovid kohukesse lisandeid, sega need nüüd hulka.
  3. Mähi kohupiimakreem mitmes osas toidukile sisse. Rulli ühtlaseks ning kinnita hoolsalt otsad. Lase torukestel korralikult külmikus taheneda, selleks võib kuluda mitu tundi.
  4. Sulata kuuma veevanni kohal või ja šokolaad.
  5. Lõika küpsetuspaberist kohukese pinnalaotusega sobituvad tükid. Määri spaatli või noa abil õhuke kiht sulašokolaadi paberile ning tõsta peale kohupiimarull. Kata šokolaadiga ka selle küljed ja pealispind ning suru paber tihedalt kohupiimarulli külge. Aseta külmikusse tahenema.
SOOVITUS
  • Püherda sobiva suurusega kohupiimarulli enne šokolaadivõõpa mandlijahu sees, sellest tekkinud kiht soodustab šokolaadiglasuuri püsimist.
  • Lisa kohupiimale peeneks hakitud kakaod või tervislikku tooršokolaadipuru.
  • Lisa peeneks hakitud kuivatatud mustikaid või jõhvikaid, suhkrustatud ingverijuurt, sukaadi.

NÕUANNE
Sel meetodil tehtav kohuke ei õnnestu kohupiimakreemi ehk torukohupiimaga. Kui poest saadav pakikohupiim on väga pehme, tasub seda kuivemaks nõrutada kas hõreda riide või majapidamispaberi abil. Liigniiske kohupiim muudab kohukese raskesti vormitavaks ja see ei püsi koos.
KingitusOma Maitse