Rabarber ja vanill on üks taevas loodud kooslustest. See sulnis tort tõmbab pilku ning katkestab kõikide kiirustajate plaanid.

Valge šokolaadi kook rabarberikastmega

6-8 lõiku

Aeg: 30 minutit + jahtumise aeg vähemalt 1 tund

PÕHI:

200 g Digestive’i küpsiseid
50 g jahvatatud metspähkleid
50 g võid

VAHEKIHT:

600 g Kreeka jogurtit
300 g tükeldatud valget šokolaadi
1 vanillikauna seemned

RABARBERIKASTE:

400 g tükeldatud rabarberit
1 dl suhkrut
1 dl värskelt pressitud apelsini¬mahla
1 seemneteta vanillikaun (need läksid vahekihi sisse)
sidrunimahla
veidi soola
soovi korral brändit

1. Põhja jaoks purusta köögikombainis küpsised ja pähklid. Sega sulatatud võiga ning suru lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele. Küpseta 180–200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni põhi on kuivaks tõmbunud. Jahuta.

2. Jogurti ja valge šokolaadi vahekihi jaoks kuumuta potis jogurt veidi soojemaks kui käesoe. Aga kuumemaks ka mitte, et see tükki ei läheks! Kalla sinna sisse hakitud valge šokolaad ning lisa ka vanillikaunast kraabitud seemned. Lase šokolaadil sulada aeg-ajalt segu segades. Kalla saadud kreem koogipõhjale ja tõsta kook jahutama.

3. Kastme jaoks kalla potti suhkur, apelsinimahl, vanillikaun, veidi sidrunimahla ja näpuotsaga maitseks soola. Lase keema tõusta. Lisa rabarber ja keeda mõned minutid, kuni rabarber on veidi pehmenenud, kuid veel kergelt krõmps. Soovi korral lisa paar sortsu brändit. Tõsta kaste pliidilt ja jahuta. Serveeri koos koogilõikudega.

Head isu!

Valge shokolaadi kook rabarberikastmega
Foto: Tuuli Mathisen
Maitsed.ee