02.04.2012, 08:41
Õllega marineeritud marokopärane lambasteik
On roogi, mille maitsed on nii hästi kooskülas, et midai ei saa ära võtta ega juurde lisada. Imre Kose versioon lambasteigist on üks selliste seast.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 170 g Lambasadul
- Sool
- Must pipar
MARINAAD
- 0.5 tl Maroko maitseainesegu
- 0.5 dl Õlu (hele)
- 1 tl Barbecue-kaste
- 1 tl Õli
- 1 tl Siirup
- 0.25 tk Apelsin (riivitud koor ja mahl)
TABBOULEH
- 50 g Kuskuss
- 20 g Baklažaan
- 0.5 küünt Küüslauk
- 1 spl Õli
- Sool
- Must pipar
- 0.5 tl Harissa
- 50 g Tomat (kuubikuteks tükeldatud)
- 1 tk Šalottsibul
- 0.5 tk Laim (riivitud koor ja mahl)
- 2 spl Oliiviõli
- 1 tl Siirup
KASTE
- 50 g Maitsestamata jogurt
- 10 g Kitsejuust (pehme, toorjuust)
- 15 g Kurk (riivitud)
- 0.5 tl Raita-maitseainesegu
- Münt (hakitud)
1. Sega kokku marinaadiained ja lase kergelt lihahaamriga pehmendatud lambatükil 1–2 tundi marinaadis seista. Grilli vahetult enne serveerimist, jättes liha pooltooreks. Maitsesta soola-pipraga.
2. Vala kuskussile soolaga maitsestatud keev vesi ja lase paisuda. Lõika 2 cm baklažaanikuubikud, purusta küüslauk ja pruunista need kiirelt õlis. Maitsesta soola-pipraga. Lisa pannitäiele ka kõik ülejäänud komponendid. Maitse järgi võid panna hakitud värsket koriandrit, münti ja rohelist sibulat. Sega kuskuss baklažaaniseguga.
3. Sega kokku kaste ja lase pool tundi tõmmata.