Iiri kohv on üks mõnusamaid naudinguid, kui tahad ühendada oma kohviarmastuse ning selle lisana väikese “pohla“ — sortsu viskit. Laialdane viga mida aga tehakse, on Iiri kohvi serveerimine vahukoorega, mis on täiesti vahtu löödud. Originaalis seda ei tehtud — koor oli vaid õrnalt läbi vahustatud, nii et see on veel valatav. Ja kohv peab olema ikka kangusega, mitte lahja lurr.
  1. Valmistamiseks soojenda kõigepealt klaas.
  2. Vala klaasi 2-4 cl Iiri viskit.
  3. Lisa 1-2 tl fariinsuhkrut ja tilgake kuuma kangemat kohvi ning lahusta suhkur vedelikus. Võid teha ka valge suhkruga, aga parem mekk saab pruuni suhkruga.
  4. Täida klaas kuuma kohviga, tõsta kohvile ettevaatlikult 2 sl õrnalt vahustatud koort. Kõige parem on seda valada hoopis lusikale ning siis selle kaudu lase koorel valguda õrnalt kohvile.
  5. Kaunista fariinsuhkruga.

Cheers!

Oma Maitse