Koostisained

  • 1t 0min
  • 6 portsjonit
  • Soojad kastmed, Kastmed, Road
 RETSEPT
600 gBroiler (filee)
100 gSibul
150 gPorgand
100 gTomatipasta (või purustatud tomateid)
0 veidiPuljong (või vesi)
1 väike purkSalatikurk
100 gMustad oliivid
4 dlRõõsk koor (10%-line)
 Õli (praadimiseks)
 Must pipar
 Sool
 Maitseürdid (kuivatatud)
 Kristallsuhkur (veidi maitseks)
 SOOVI KORRAL KASTME PAKSENDAMISEKS
1 splTärklis
3 splKülm vesi
  KÜÜSLAUGU-ÜRDIRIIS
300 gRiis
 Küüslauk
 Või
 Tüümian (või rosmariin, värskelt)
Teistmoodi strooganov, mis on hea koos küüslaugu-ürdiriisiga, ja mille on Oma Maitsele saatnud meie lugeja Kadi Suurkask.

Valmistamine

  1. Tükelda broilerifileed ning prae pannil kuldseks. Haki sibul ja porgand pisikesteks kuubikuteks ning pruunista paksupõhjalise poti põhjas. Lisa kuldseks praetud broileritükid ja kummuta peale tomatipasta. Vala juurde puljongit või vett ning lase haududa.
  2. Lisa hakitud marineeritud kurgid ja kurnatud oliivid ning maitsesta soola, pipra, suhkru ja ürtidega. Nirista sekka kohvikoor ning lase madalal tulel podiseda. Soovi korral paksenda potitäit 1 sl tärklisega, millele on lisatud 3 sl külma vett. Tärklise lisamisel sega kindlasti strooganovi, nii ei teki ebameeldivaid klimpe.
  3. Pane riis keema. Peaaegu valmis riis kurna ning jahuta. Kuumuta pannil või ning lisa sinna hakitud küüslauk ja rosmariin. Keeruta, kuni küüslauk on kuldne. Vala pannile riis ja kuumuta pehmeks. Vajadusel lisa vett. Serveeri koos kanastrooganoviga.
KingitusOma Maitse