03.05.2017, 12:43
Nõgeserisoto suitsulihaga
See roog on küll kõlalt itaaliapärane, kuid maitselt üsnagi kodumaine. Eesti suitsuliha, nõges ja kohalikku päritolu kitsejuust annavad roale iseloomu.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- Oliiviõli
- 1 tk Väike hakitud sibul
- 50 g Suitsusaunaliha või peekon
- Kuum vesi
- 400 ml Valge vein
- 2 spl Kitsejuust
- 1 spl Või
- Sool
- Must pipar
- 2 peotäit Värsked nõgeselehed
- 300 g Risotoriis
- Riivjuust (serveerimiseks)
1. Pruunista hakitud sibul ja suitsuliha või peekon potis õlis. Kui sibul on läbipaistev, lisa nõgeselehed ja veidi vett ning blanšeeri kiirelt. Kui vedelik on kadunud, nirista potti veel oliiviõli ja kalla sisse riis. Hauta riisi tihti segades ning vaheldumisi valget veini ja vett juurde kallates.