Valmistamine
  • Tükelda fileed kaheks või kolmeks. 
  • Eemalda chorizo’lt nahk ja viiluta vorst sentimeetrilaiusteks viiludeks. 
  • Koori ja haki sibulad. Puhasta paprikad seemnetest ja valgest osast ning tükelda. 
  • Viiluta ka sellerivarred. Koori ja viiluta küüslauk. Viiluta tšillikaunad – kui pelgad liigset vürtsikust, võid seemned eemaldada.
  • Pruunista kintsud ja fileed koos vorstiviiludega oliiviõlis. Kasuta kas suurt panni või hoopiski ahjupotti. Maitsesta Cayenne’i pipra ja meresoolaga. 
  • Lisa sibul, paprika, seller, loorber, tüümian, küüslauk ja tšilli. Küpseta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades minutit viisteist. 
  • Lisa 1,5 liitrit puljongit ja purustatud tomatid, aja keema, kata kaanega ja lase kümmekond minutit podiseda, ikka aeg-ajalt segades.
  • Seejärel lisa riis, sega hoolega läbi ja lase tasasel tulel kaane all küpseda veel umbes 15 minutit. 
  • Ära unusta pidevalt segada! Nüüd kalla juurde krevetid, vajaduse korral ka puljongit, sega ja küpseta veel mõni minut kaane all.
  • Serveerimisel rebi peale basiilikulehti.

SELETAV KOKANDUSSÕNASTIK. PEOTÄIS KÖÖGI- JA SÖÖGITARKUST.
Autor: Merle Rips ja Merrit Kiho

Ilmumisaasta: 2016
Lehekülgi: 80 lehekülge
Kirjastus: Ajakirjade Kirjastus