Koostisained

    2 mahemunakollast
    1 tlDijoni sinepit
    1-2 slvalge veini äädikat
    250 mloliiviõli
     soola, pipart
    Majoneesi tegemisel on oluline silmas pidada, et kõik koostisosad oleksid toatemperatuuril. Isevalmistatud majonees säilib külmkapis kinnikaetult mõne päeva ja kindlasti on see maitse poolest sada korda parem kui poest ostetud. Oma kätega valmistatud värsket majoneesi saad proovida kõigis toitudes, kuhu sa majoneesi lisad: kindlasti on see hea koduse burksi vahel, munatoitude peal ja mujalgi! Antud kogusest saad umbes 300 ml majoneesi.

    Valmistamine

    1. Klopi kausis munakollased, sinep, 1 sl veiniäädikat, natuke soola ja pipart vispliga, kuni ained segunevad.
    2. Pidevalt vispeldades lisa ühtlase peene joana vähehaaval õli, kuni kaste hakkab paksenema ja muutub valkjaks. Jätka õli lisamist, kuni majonees on paks ja läikiv. NB! Õli ei tohi lisada kiiresti, muidu hakkavad koostisained eralduma.
    3. Vajadusel lisa soola ja pipart. Kui majonees tundub maitsetu, lisa natuke veiniäädikat. 

    HEA TEADA! Kuidas päästa tükkiminevat majoneesi
    Klopi selle hulka 1 sl kuuma vett. Kui majonees ikka ühtlaseks ei lähe, klopi eraldi kausis lahti veel üks munakollane ja seejärel klopi sellesse vähehaaval tükkiläinud segu.

    Allikas: Kokakunsti käsiraamat, TEA kirjastus

    Oma Maitse