Koostisained

  • 2t 0min
  • 6 portsjonit
  • Küpsetised
 RETSEPT
1 tkValge peakapsas
1.5 dlOdrakruup (keetmata)
1 tkSibul
1 tkVarsseller
2 splPäevalilleõli
600 gKodune hakkliha
80 gPäevalilleseemned
2 dlHapukoor
 Küüslauk (soovi korral)
 Petersell
10 tkKirsstomat
 Sool
 Must pipar
Kerge valmistuskäiguga klassikuid on moderniseeritud sobiva koguse vajalike toitainete saamiseks.

Valmistamine

  1. Eemalda kapsalt lehed ning keeda need soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Nõruta ja jäta ootele. Võid sisemised lehed hakkida peeneks ning lisada täidisele.
  2. Keeda kruupe soolaga maitsestatud vees 20 minutit, seejärel nõruta ja jäta ootele. Pruunista pannil mõõdukas kuumuses seemned jumekamaks, jäta ootele.
  3. Seejärel kuumuta peeneks hakitud mugulsibul ja seller (soovi korral ka peeneks hakitud kapsas) õlis sobivalt pehmeks. Tõsta kuumust ning lisa hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga ning kui liha on sobivalt küps, lisa kruubid ja päevalilleseemned. Kontrolli maitset, eemalda pann tulelt ning lisa nii palju hapukoort, et saaksid sobivalt kreemja koostise. Soovi korral lisa peeneks hakitud küüslauku ja peterselli.
  4. Täida kapsalehed seguga, keera tihedasti rulli ning aseta ahjuvormi vaheldumisi kirsstomatitega. Pintselda pind õliga või aseta peale võitükid. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit ehk kuni kapsarullide pind on saanud jume. Serveeri rulle näiteks koheva kartulipüreega.
  5. NB! Sellest kogusest valmib 10-12 tk.
KingitusOma Maitse