Koostisained

  • 1t 0min
  • 4 portsjonit
  • Eesti, Rahvusköögid
 RETSEPT
2-3 lõikuTäisterasepik või
1 dlKaerahelbed
2 dlPiim või vesi
2 splSibul (riivitud)
1 tlSool
1 tlMust pipar
450 gHakkliha
1 tkMuna
 AHJUKARTULID
1 kgKartul
2-3 splOliiviõli
1 tlSool (jäme)
1 tkKüüslauk (suur)
1 oksRosmariin
 SIBULAKASTE
1 dlRoheline sibul (hakitud)
 Sool
 Hapukoor või
250 gMaitsestamata jogurt
 Küüslauk (soovi korral maitseks)

Valmistamine

  1. Lase koorikuta sepikul või kaerahelvestel vedelikus paisuda. Lisa sibul ja maitseained, muna ja hakkliha.
  2. Sega ühtlaseks ning vormi 3–4 cm läbimõõduga kangiks. Lõika sealt võrdse suurusega tükid ning vormi õliste või vette kastetud näppude abil pallideks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit ehk kuni pallid on küpsed ja omandanud pruunika kooriku.
  3. Pese ilusa koorega kartulid väga hoolikalt puhtaks ning lõigu siis sektoriteks. Sega kausis õli ja maitseainetega ning aseta ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 15–20 minutit.
  4. Sega hakitud sibul soolaga ning lase mõni minut maitsestuda. Lisa siis hapukoor ja soovi korral küüslauk ning sega ühtlaseks.
KingitusOma Maitse