07.09.2018, 10:34
NÄDALAVAHETUSEKS! Chateaubriand veinikastme ning aurutatud maapirni ja brokoliga
Maitsva koosluse õnnestumiseks alusta lihatükist. Võtame siinkohal eeskujuks klassikalise ja piduliku Chateaubriandi, mis on valmistatud sisefilee keskosast ja serveeritud hiljem portsjonitena. 300-grammisest tükist piisab kolmele väikese isuga inimesele või siis täitva roana kahele.
FOTO:
Koostisosad:
- 300 g veise sisefilee keskmist osa ehk nn Chateaubriandi lõige
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- soola, purustatud musta pipart
- 0.5 tl soovi korral sinepiseemneid
- 1 sl riisiidu- või muud õli
- 20 g võid
KASTE
- 1 mugulsibul või 3–4 šalottsibulat
- 0.5 küüslauku
- 10 musta pipra tera
- punt tüümiani
- sl teralist sinepit või 1 tl sinepiseemneid
- 3 sl sõstraželeed
- dl punast veini
- 5 dl puljongit
- sl 35% rõõska koort või 30 g võid
LISANDIKS
- köögivilju, nt kartulit, maapirni, brokolit jne
- soola
- soovi korral küüslauku